Джийн Симънс от KISS иска маркова закрила за хевиметълския жест

Спомняте ли си рок групата KISS?

Известният ѝ фронтмен Джийн Симънс (Gene Simmons) е подал заявка за регистрацията на този „жест“ като търговска марка пред Патентното и марково ведомство на САЩ (USPTO).

Заявката се отнася до клас 41, конкретно за услугите „развлечение, а именно изпълнения на живо и лични изяви като музикален артист“.

Джийн също така претендира за „първо използване“ на тази марка, датиращо още от 14-ти ноември 1974 г.

Изгледайте и това клипче, упрекващо предприемчивия фронтмен в алчност и ненаситност.

Какво мислите?

 

Снимка – достъпна на  Flickr

Един коментар към “Джийн Симънс от KISS иска маркова закрила за хевиметълския жест”

  1. Извън любопитната новина просто като такава, не можем да съдим толкова сурово фронтменът на KISS (че бил алчен и ненаситен), защото искал да регистрира световно известен жест като търговска марка. Щом в САЩ има специален „клас 41 за услугите „развлечение, а именно изпълнения на живо и лични изяви като музикален артист“, значи, че законодателят там е предвидил и подобни легални възможности за всеки световен гражданин. Всички ли потенциални „използвачи“ на този клас 41 ще ги наречем алчни? Можем да допуснем, например,че Gene Simmons не го прави от алчност, а от суета – една залязваща творческа „звезда“ иска пак да се види в медиите, пък и да покаже на света, че е допринесъл към рока и с един станал глобално популярен жест. А защо и да не допуснем, че след като/ако получи регистрация и вече постигнал горните хипотетични свои цели, съобщи на света, че благородно му подарява своята търговска марка за ползване free. А иначе преди да видя края на клипа и аз си помислих дали пък няма някой да се сети да регистрира не по-малко популярния жест със среден пръст или този на победата – V. Светът е шарен, а не черно-бял, както го виждат някои „съдници“ :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *