„READY TO FUCK“ или още маркова любов made in Germany

ready to fuck

Тази доста безразсъдно подбрана комбинирана марка е била заявена пред немското патентно ведомство (DPMA) за хартия и картон (клас 16), дрехи и шапки (клас 25), както и за образование, развлечение и спортна дейност (клас 41).

С постановеното си през октомври 2012, но обявено едва вчера решение, Върховният съд в страната на Нибелунгите приема, че издържаната в червено, бяло и черно композиция

не е регистрабилна

защото противоречи на обществения ред и добрите нрави.

Така върховната инстанция потвърждава по-ранното решение на Федералния патентен съд (Bundespatentgericht), обосновавайки се с това, че терминът „Ready To Fuck“ се възприема като

 

отвратително и вулгарно изявление, което е в състояние сериозно да подкопае моралните чувства на преобладаващата част от населението.

 

Германският Bundesgerichtshof не приема и аргумента на жалбоподателя, че предходно постановеният отказ трябва да бъде отменен, защото сходно проблематични марки вече разполагали с регистрация.

Да се действа по този начин би означавало да се

цементират веднъж допуснатите погрешни решения

а това според съдът в Карлсруе би било недопустимо.

Сума сумарум, простичък казус с още по-простичко и еднозначно решение.

Единственото, което тук учудва пишещия тези редове блогър, са упорството и енергията, които заявителят на марката е прахосал в правната си битка с предизвестен край.

Интересно как не се намерил някой да му каже, че изкачването на немския съдебен Олимп няма да си струва положените сизифовски усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *