Без обезщетение за „бебето от албума на Нирвана“

Искът на Спенсър Елдън, чиято снимка на плуващо под вода бебе е използвана за излюстрация на известната обложка на албума Nevermind на американската група Nirvana, е оставен без уважение.

Според исковата си молба Елдън се чувствал експлоатиран от снимката и е поискал от останалите двама членове на групата и наследството на Кърт Кобейн сумата от над един милион долара.

Сезираният съд в Калифорния обаче отхвърля иска поради настъпила давност, като не споделя доводите на Елдън, че 10-годишният давностен срок за граждански искове не следвало да се прилага по отношение на вредите, които Елдън твърди, че все още търпи от изобразяването му на корицата на албума.

 

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube