Вероятно една от най-кратките марки на света

Image: BMW M3 M Performance Edition
by andrewbasterfield on Flickr

BMW M3 M Performance Edition

Предполагам, че много от вас са виждали комбинираната марка на баварския автомобилен производител, чийто словен елемент се изчерпва с буквата „M“.

От не много отдавна – с решение на немския федерален патентен съд BMW вече разполагат и със словната марка „М“.

Върховната инстанция трябвало да се занимае с въпроса, дали състоящата се на практика от само една буква словна марка има отличителен харакатер за стоки от клас 12, конкретно за автомобили.

Съдът се произнася утвърдително – „М“ разполага с необходимата отличителност, тъй като средният потребител не би я възприел като описателна за този клас.

Като пречка пред нейната регистрабилност не се явява дори обстоятелството, че категоризиращата леките автомобили европейска директива 2007/46/ЕО съдържа т. нар. „Категория М“, която се отнася за

 

моторни превозни средства с най-малко четири колела, проектирани и конструирани за превозване на пътници.

 

Информираният потребител, приема съдът, е наясно с тези категоризации и не би объркал „М“ с „Категория М“.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube