Футболистът Mesut Özil със собствено лого

Image (C) Sky, web appearance on WUV.de

От статия, публикувана на сайта на специализираното в маркетинга и продажбите немско издателство W&V.de научаваме, че от рекламния гигант Ogilvy са разработили лого за германския национал Mesut Özil.

Видно от снимката по-горе, логотипът представлява стилизирано изображение на буквата „Ö„, с която започва фамилното име на футболиста.

Лично на мен ми харесва, но естетическите възприятия, както е всеизвестно, са строго субективни.

Вероятно това е причината потребители на посветената на футболната фенщина Facebook страница 11 Freunde да определят графичното изображение като свинска зурла (arg „Schweinenase“).

На този етап не откривам заявки за маркова закрила, но съм убеден, че такива (независимо от някои фенски възгледи) ще последват немедлено.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube