„READY TO FUCK“ или още маркова любов made in Germany

ready to fuck

Тази доста безразсъдно подбрана комбинирана марка е била заявена пред немското патентно ведомство (DPMA) за хартия и картон (клас 16), дрехи и шапки (клас 25), както и за образование, развлечение и спортна дейност (клас 41).

С постановеното си през октомври 2012, но обявено едва вчера решение, Върховният съд в страната на Нибелунгите приема, че издържаната в червено, бяло и черно композиция

не е регистрабилна

защото противоречи на обществения ред и добрите нрави.

Така върховната инстанция потвърждава по-ранното решение на Федералния патентен съд (Bundespatentgericht), обосновавайки се с това, че терминът „Ready To Fuck“ се възприема като

 

отвратително и вулгарно изявление, което е в състояние сериозно да подкопае моралните чувства на преобладаващата част от населението.

 

Германският Bundesgerichtshof не приема и аргумента на жалбоподателя, че предходно постановеният отказ трябва да бъде отменен, защото сходно проблематични марки вече разполагали с регистрация.

Да се действа по този начин би означавало да се

цементират веднъж допуснатите погрешни решения

а това според съдът в Карлсруе би било недопустимо.

Сума сумарум, простичък казус с още по-простичко и еднозначно решение.

Единственото, което тук учудва пишещия тези редове блогър, са упорството и енергията, които заявителят на марката е прахосал в правната си битка с предизвестен край.

Интересно как не се намерил някой да му каже, че изкачването на немския съдебен Олимп няма да си струва положените сизифовски усилия.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube