Петъчна находка

coca moca

Тази любопитна комбинирана марка е била заявена под номер 2010115347N от монтанската ФОБОС ЕООД за кафе, какао и чай, както и за напитки на основата на тези продукти (клас 30).

Дали комбинацията между словния елемент „COCA“ и центрираното логотипно изображение свидетелстват за това, че синкретизирайки брандовете на двата най-големи и конкуриращи се помежду си производителя на безалкохолни напитки, заявителят е навлязъл в прекалено дълбоки маркови води?

Пишещият тези редове блогър не е съвсем сигурен какви са били действителните намерения на ръководството на ФОБОС ЕООД, но не знае как по друг начин да тълкува обстоятелството, че същото все пак е оттеглило заявката на „COCA MOCA“.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube