Понеделнишки марки

Понеделнишките марки са забележителни находки, чиито регистрации са били публикувани от Българското Патентно Ведомство (БПВ) през някой от понеделниците на месеца.

Към понеделнишките марки се числят и такива, които са получили регистрацията си през други дни от седмицата, стига те да са забавни, странни или твърде изявено несполучливи.

Изборът на марките е чисто субективен и се публикува седмично.

holmes.bg – Комбинирана

holmes.bg

Притежател: „БУЛИНФО“ ООД, BG, София, 1142, ул. „Карнеги“ 11А

Класове
45

Моят коментар:

Трудно ми беше да не свържа горната марка с по-ранната

homes.bg

с регистрация в класове 35, 38 и 40.

Признавам: марките са регистрирани за различни услуги, и макар че помежду им съществуват известни отлики – минимални във визуално и фонетично отношение, съответно малко по-сериозни в концептуално такова, Булинфо все пак са могли да разсеят всякакви съмнения за (преднамерено търсена) асоциативност между homes.bg и holmes.bg, например заявявайки „Sherlock“ като „Детективът за имоти!“, или?

VIZZIA.bg – Комбинирана

VIZZIA.bg

Притежател: „ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, BG, Правец, 1621, област София, ул. „Чавдар войвода“ 1

Класове
35, 38, 41

Моят коментар:

Специфичният шрифт на словния елемент VIZZIA е напълно в крак с новооформилото се негово значение в българския език. 

ЧИКЪН МЕС – Комбинирана

ЧИКЪН МЕС

Притежател: „ЧИКЪН МЕС“ ООД, BG, СМОЛЯН, 4700, ул.“Острица“ 35, ап.10

Класове
29, 35, 40

Моят коментар:

Пишещият тези редове блогър не може да се отърве от съмнението, че тези даряващи нам своя мес чикъни са хранени с продаван по Черноморието царевичейшън.

zebra – Комбинирана

zebra

Притежател: „ИНТЕРПРЕД-ПАРТНЕР“ АД, BG, ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, 2900, ул.“Паул Ленц“ 4

Класове
16

Моят коментар:

ZEBRA е интересна хрумка за марка за тоалетна хартия, която, обаче, най-късно при предназначителната си употреба би привлякла известни упреци за описателност. 

2 leva – Комбинирана

2 leva

Притежател: „2 лева Афилиейшън“ ООД, BG, София, 1784, р-н „Младост, ул.“Михаил Тенев“ 12, БЦ Евротур, ет.6

Класове
35, 42

Моят коментар:

Принципно 2 лева са повече от само един и това е добре за бизнеса, но прекалено изразеният иняновски фигуратизъм на двойката някак си замъглява иначе оригиналния замисъл на едноименното дружество притежател.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube