В бутилковата битка Coca Cola не успява да надделее над Pepsi

Знаете ли, че под номер 2754067 Coca Cola имат надлежно регистрирана триизмерна (3D) марка на Общността върху формата на всепознатата си бутилка?

От сайта на на водещия германски всекидневник Die Welt научаваме, че водещият по продажби на безалкохолни напитки гигант се е опитал да впрегне изключителното си право в борбата срещу върлия си конкурент Pepsi.

Причината за това действие трябва да се търси в пускането в обръщение на т. нар. Carolina bottle от страна на Pepsi, която пък според Coca Cola е прекалено сходна с регистрираната като марка нейна бутилка.

 

 

Съдебното дело се е състояло пред областния съд в Хамбург, според когото няма нарушение, защото една бутилка с вталена форма не отговаря на изискванията за защита.

Решението (все още) не е окончателно.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube