Allah заявен като комбинирана марка в Бенелюкс

Allah Benelux

Удебелен черен готически шрифт на бял фон – така холандският художник и дизайнер Teun Castelein е оформил заявката си за комбинирана марка „Allah“, подадена под номер 1260522 в BOIP – съвместната служба за интелектуална собственост на държавите от Бенелюкс.

От съдържащите се в нея класове 18, 25 и 26 можем да заключим, че артистичният заявител планира да я използва при предлагането на облекла и други модни аксесоари.

Макар и постъпила в BOIP едва на 29.12.2012, към днешна дата заявката вече успешно е издържала формалната си експертиза, за което свидетелства отметката

 

In behandeling onderzoeker, formele eisen in orde

 

Прогнозата за експертизата по същество, обаче, не изглежда толкова обещаващо, защото втората част от статуса на заявката гласи

 

Voorlopige beslissing tot weigering

 

или предварително решение за отказ.

Доколко Castelein е бил сериозен в намерението си да използва Allah, ще проличи от това дали ще обжалва решението на BOIP.

Регистрабилността на марката е спорна, но прецедент в тази насока вече съществува – през 2007 под номер 3232057 американското патентно ведомство е регистрирало словната марка JESUS в клас 25.

Едно обаче е сигурно – срещу заявителска такса от само 250 евро холандецът е на път да се сдобие с известност, каквато досегашната му артистична кариера очевидно не е била в състояние да му осигури.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube