Гагарински марки

На 12 април 1961 г. СССР изстрелва в Космоса Восток 1 – първият пилотиран космически кораб с космонавта Юрий Гагарин на борда, поради което на тази дата отбелязваме деня на космонавтиката.

В негова чест се порових в международните маркови масиви в търсене на забавни марки, съдържащи името на големия пилот, които първо споделих в Туитър.

Заявка в Патентно ведомство на Турция в клас 43 – ресторантьорство и настаняване.

Тази марка се държи от Галина Юрьевна Гагарина – дъщеря на Юрий Гагарин. Класовете услуги имат сериозен обхват – всичко свързано с телевизионни предавания в 38, от публикация на произведения до развлечение в 41 и, разбира се, вездесъщото ресторантьорство и настаняване в 43.

Тази тук очевидно рекламира мола в град Гагарин.

Интересна марка от Чехия в класове 16 (хартия) и 33 (алкохолни напитки). Sekt означава „пенливо вино“, или както са го написали в Уикипедия – шумящо вино.

На финал тази красота от Бразилия. Марка Гагарин за социологически и пазарни проучвания -)

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube