Apple с право на дизайн върху MacBook Air

Тънък, лек, удобен и преносим – той на практика роди една нова категория от мобилни устройства, наречени Ultrabooks.

Не без причина HP, Asus, Acer, Samsung и Cо отдавна следят търговския успех на най-тънкия MacBook и се опитват да се сдобият със своя дял от пазарната баница.

В този смисъл усилията на Apple да защити дизайна на устройството са разбираеми – още по време на разработването на MacBook Air от Купертино са подалли заявка до американското патентно ведомство (USPTO), въз основа на която са получили съответната регистрация за промишлен дизайн или design patent, както се наричат тази категория обекти на индустриалната собственост в САЩ.

В основата на дизайна е залегнала клиновидната форма на компютъра, която обаче (към момента) не се използва само от Apple, а и от другите производители на Ultrabooks.

Остава да видим ще станем ли свидетели на бъдещи конфликти.

Повече по темата можете да прочетете на Mashable.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube