Международна заявка на промишлен дизайн

Хагскaтa спогодба за международна регистрация на промишлени дизайни предвижда получаване на закрила на промишлен дизайн в няколко договарящи се страни чрез единна международна заявка, подадена в Mеждународното бюро на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) в Женева, Швейцария. регистрирането на промишлен дизайн в международен регистър.

Международната защита не се прилага „в целия свят“, а само в държавите-съдоговорителки, които биват посочени в заявлението за международна закрила.

Процедурата по международна заявка на промишлен дизайн има много предимства: притежателите на дизайни се освобождават по-специално от необходимостта да подават отделна национална заявка във всяка от договарящите страни, в които търсят закрила, като по този начин избягват усложнения, породени от различията в процедурите в различните държави. Отделно, на притежателите не се налага да подават документи на различни езици, нито да следят сроковете за подновяване на цяла поредица от национални регистрации, които са различни в различните държави. Освен това, не трябва да плащат такси в различни валути.

За разлика от международната заявка на марка, за международната закрила на промишлен дизайн не се изисква предварителна национална („базова“) заявка.

В тази процедура препоръчително е да използвате адвокат или представител по индустриална собственост, като за такава услуга можете да разчитате на кантора Регюлиджънс.

В зависимост от конкретните желания на клиента, можем да предложим международната заявка на промишлен дизайн срещу начална цена от 1000 лв без ДДС.

Освен нашия хонорар за международната заявка на промишлен дизайн се дължат такси – както към Международното бюро, така и към съответните ведомства. За тях можем да ви информираме във всеки случай поотделно.

Имате ли въпроси по международната регистрация на промишлен дизайн? Тогава се свържете с нас!

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube