Международна регистрация на търговска марка: Как да защитите вашата търговска марка по целия свят

Международна заявка за търговска марка може да защити вашата марка в над 120 държави-съдоговорителки по Мадридската система.

Когато заявявате международна търговската марка, вие решавате за кои държави да се прилага защитата. Ако успешно сте регистрирали търговската си марка по международен път, ще се ползвате от изключителни права върху нея за период от поне 10 години след регистрацията. След това регистрацията на търговска марка може да бъде подновявана.

За заявка за международна търговска марка първо се нуждаете от т. нар. „базова марка“ – това може да бъде национална или европейска заявка или регистрация на марка.

След това можете да заявите международната защита на търговската си марка чрез Българско патентно ведомство или чрез Службата на ЕС за интелектуална собственост (EUIPO).

БПВ или EUIPO препраща заявката ви към Международното бюро на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO).

Препоръчително е да използвате адвокат или представител по индустриална собственост, като за такава услуга можете да разчитате на кантора Регюлиджънс.

В зависимост от конкретните желания на клиента можем да я предложим срещу начална цена от 1500 лв без ДДС.

Освен нашия хонорар за международната заявка на марка се дължат такси, както към Международното бюро, така и към съответните ведомства. За тях можем да ви информираме във всеки случай поотделно.

Имате ли въпроси по международната регистрация на търговски марки? Тогава се свържете с нас!

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube