Заявка за марка на Европейския съюз

Марката на Европейския съюз предлага предимството на единна маркова защита във всички страни от Европейския съюз. Заявяването ѝ изисква само една процедура за регистрация в Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO).

Марката на ЕС може да послужи като т. нар. „базова марка“ при международната регистрация на марка.

С удоволствие можем да ви представляваме от заявката до регистрацията на вашата марка на ЕС.

В зависимост от изискванията на клиента, можем да предложим регистрация срещу начална цена от 1200 лв без ДДС. В нея включено е проучването за сходство на желаната търговска марка, оформянето и подаването на заявката пред EUIPO и воденето на кореспонденция до регистрацията в регистъра на търговските марки. Горепосочената цена не включва представителство в случай на отказ срещу заявката или подаването на възражение и/или опозиция от трета страна.

Отделно от нашия хонорар се дължи такса към EUIPO. Основната такса за един клас за стока или услуга е 850 EUR. Таксата за втория клас за стока и услуга е 50 EUR. Таксата за всеки следващ клас след втория е 150 EUR на клас.

Обичайната продължителност на процедурата (при условие че срещу молбата няма възражения) е около 4 до 6 месеца.

Имате ли въпрос относно защитата на търговска марка в ЕС? Тогава просто се свържете с нас!

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube