Петъчна находка

животновъдство 21 век

Вярвате ли или не, но тази изобразена с характерен шрифт комбинирана марка е била заявена под номер 2012122361N съвсем конкретно за услугата закрила на интелектуалната собственост (клас 42).

Предполагам, че повечето читатели на този блог биха приели доминиращия елемент животновъдство за малко или повече ексцентричния опит на заявителя да представи марката си като фантазийна, но това ще се дължи на не съвсем известното обстоятелство, че закрилата върху нови породи животни всъщност представлява един от по-непознатите клонове на правото на интелектуална собственост.

Тънкото познаване на материята тук обаче се явява ключово, защото позволява демаскирането на уж фантазийната марка като описателна и подчертава липсата ѝ на отличителен характер.

Съдейки от статуса на заявката, хитрият замисъл на „Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството“ ще да е бил своевременно разпознат от експертизата на БПВ, която е постановила формален отказ.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube