Щастливото разплитането на Python-а

python_CTM

Преди около месец ви разказах за спора, който Python Software Foundation (PSF) и британската фирма POBOX Hosting водеха за изобразената в началото на този пост заявка за комбинирана марка на Общността Python.

Дали, защото така убедено стисках палци на PSF, или пък поради друга причина, но от блога на опен сорс фондацията научаваме, че страните по спора са постигнали споразумение, според чиито условия POBOX Hosting се е съгласила да оттегли заявката си пред OHIM, както и да предостави използването на марката Python на PSF.

Лично аз приветствам това развитие, но също така напомням, че то не е типично за казусите от такъв характер и не бива да се смята за добър заместител за навременната маркова регистрация.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube