Логото на Apple обижда православните в Русия

Image: Forbidden fruit MacBook by Rutger de Moddertukker on Flickr
Forbidden fruit MacBook

От известно време из мрежата се върти една история, която щеше да звучи повече от невероятно, ако не идваше от великата и необятна славянска страна.

Става дума за материали, според които православни християни в Русия заменяли логото на Apple с кръстове, защото наполовина отхапаната ябълка им се струвала твърде анти-християнска и обиждала тяхната вяра.

За не дотам упътените в християнството уточнявам: според приетата трактовка на първата от библейското Петокнижие книга Битие, ябълката символизира „забранения плод“, с чиято помощ приелият образа на змия дявол изкушава Адам и Ева.

Сега с трепет очаквам да прочета, че организирани групи на вярващи са внесли искане в Роспатент за заличаването на ябълковия логотип.

Още по темата на руски и английски.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube