Опозиции пред OHIM

 

През месец февруари 2013 г. Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) е разгледало над 250 опозиции, по-интересните от които представям на Вашето внимание.

Изборът на казусите е чисто субективен и се публикува месечно.

DA VINCI vs DAVINCIO

DA VINCI

Процесната словна марка DAVINCIO не е сходна с по-ранните словна и комбинирана марки DA VINCI по отношение на стоки и услуги в класове 9, 35, 38, 41 и 42, а опозицията на притежателя на последните е отхвърлена.

CAT vs THE ROAD IS MY CATWALK

Процесната словна марка THE ROAD IS MY CATWALK не е сходна с по-ранната словна марка CAT по отношение на стоки в клас 12, опозицията на притежателя на последната е отхвърлена.

IWINE vs E-WINE

iWine         e.wine

Процесната комбинирана марка E-WINE е сходна с по-ранната комбинирана марка IWINE по отношение на стоки в класовете 32 и 33 (с изключение на алкохолни есенции и екстракти), опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен частичен отказ.

MARC O’POLO vs POLO-POLO

Процесната словна марка POLO-POLO не е сходна с по-ранната словна марка MARC O’POLO по отношение на стоки в клас 24, опозицията на притежателя на последната е отхвърлена.

MOO! vs MOOZ SHAKES & SWEETS

 

moo!  mooz

Процесната комбинирана марка MOOZ SHAKES & SWEETS е сходна с по-ранната комбинирана марка MOO! по отношение на стоки в класовете 29, 30 и 35опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен частичен отказ.

ZERO vs DEATH BY ZERO

zero    death by zero

Процесната комбинирана марка DEATH BY ZERO не е сходна с по-ранната комбинирана марка ZERO по отношение на стоки в клас 25, а опозицията на притежателя на последната е отхвърлена.

AMMANN vs AMAAN

Процесната словна марка AMAAN е сходна с по-ранната словна марка AMMANN по отношение на стоки в клас 25, опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен частичен отказ.

IBABY vs MY BABY

iBaby    my baby

Процесната комбинирана марка MY BABY не е сходна с по-ранната комбинирана марка IBABY по отношение на стоки в клас 16, а опозицията на притежателя на последната е отхвърлена.

Решенията на отдела по опозиции

могат да се обжалват

пред Апелативните състави, чиято дейност преглеждам също така веднъж месечно.

В този смисъл тук е мястото да проследявате развитието на вече представените казуси, както и по-интересното от практиката на OHIM като цяло.

Повече за процедурата по опозиция срещу търговски марки – тук.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube