Опозиции пред OHIM

 

През месец януари 2013 г. Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) е разгледало 13 опозиции, по-интересните от които представям на Вашето внимание.

Изборът на казусите е чисто субективен и се публикува месечно.

BRILUX vs TRILUX

Процесната словна марка TRILUX е сходна с по-ранната словна марка BRILUX по отношение на стоки в клас 2 (бои), опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен пълен отказ.

JUMP FM vs JUMP GIRL

jump fmjump girl

Процесната комбинирана марка JUMP GIRL е сходна с по-ранната комбинирана марка JUMP FM по отношение на стоки в класовете 25 и 35опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен пълен отказ.

D.N.A. vs DNA

DNA

Процесната комбинирана марка DNA е сходна с по-ранната словна марка D.N.A., опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен частичен отказ за определени стоки в клас 25.

NAHRIN vs NARIN

nahrin

Процесната словна марка NARIN е сходна с по-ранната комбинирана марка NAHRIN, опозицията на последната е основателна, а по заявката на първата е постановен частичен отказ за определени стоки в класовете 29, 30 и 35.

BIOLAN ETC. vs ALLBED

biolan

biolan2  allbed

Процесната комбинирана марка ALLBED не е сходна с по-ранните комбинирани марки BIOLAN и Der Fachmarkt Alles rund um’s Pferd по отношение на стоки в клас 31 (постелки за животни), опозицията на притежателя на последните е отхвърлена.

Решенията на отдела по опозиции

могат да се обжалват

пред Апелативните състави, чиято дейност ще преглеждам също така веднъж месечно.

В този смисъл тук е мястото да проследявате развитието на вече представените казуси, както и по-интересното от практиката на OHIM като цяло.

Повече за процедурата по опозиция срещу търговски марки – тук.

500pxarrow-leftarrow-rightbandcampbehancebitbucketchaincodepencreative-commonsdeviantartdiggdribbbledropboxenvelope-ofacebookflickrfoursquareget-pocketgithubgoogle-plushacker-newshashtagimdbinstagramlastfmlinkedinmeanpathmediummeetuppausepinterest-pplayreddit-alienrssskypeslidesharesnapchat-ghostsoundcloudspotifystumbleuponthumb-tacktumblrtwitchvimeovinevkwordpressxingyelpyoutube